Micelarna voda || Biobaza

12:58

Drage devojke,

Danas se ponovo družimo sa prirodnom kozmetikom. O Biobazinim proizvodima sam vam pisala ranije i taj post možete posetiti ovde. U današnjem postu pričamo o nezi lica.
Neko sam ko ima veoma osetljivo lice, pa posebnu pažnju moram pridavati nezi. Jedan od neizostavnih koraka u mojoj beauty rutini je svakako micelarna voda. Micelarna voda sama po sebi ima dosta prednosti u čišćenju lica, a jedna od glavnih je njen jednostavni sastav: voda, micele i glicerin. Micela - su posebna vrsta molekula koji se dobijaju od prirodnih šećera u vodi odgovarajuće pH vrednosti, dakle - onoj koja nije tvrda. Micele privlače i uklanjaju sa lica nečistoće (i one koje su rastvorive u uljima i one koje su rastvorive u vodi) ne isušujući kožu. (mondo.rs.)
Pored toga micelarna voda nije agresivan proizvod, ne zahteva ispiranje i vraća zaštini sloj kože u prirodnu ravnotežu. To je praktično sredstvo za umivanje, skidanje šminke i vraćanje vlažnosti licu - u jednom. (mondo.rs)

Kada smo prešli neke osnove da se vratimo konkretno Biobazi.




















Ova micelarna voda dolazi u plastičnom valjkastom pakovanju koje sadrži 500 ml proizvoda, a njena cena je oko 600-700 dinara. Ono što je izdvaja od većine sličnih proizvoda jeste visoko funkcionalna pumpica/dozer. Osim što je interesantna za korišćenje, ona ne dozvoljava da dođete u situaciju da izadje previše proizvoda, i kao večitoj šeprtlji meni se ovaj sistem dopada.

Kao i ostali Biobazini proizvidi i ovaj ima veoma blag nenapdan miris, te mislim da neće biti problema sa ljudima koji su na mirise osetljivi. Lako i efikasno uklanja šminku bez potrebe za nekim agresivnim trljanjem. Nije agresivna i nije mi se dešavalo da imam neke reakcije posle njenog korišćenja. Ne ostavlja onaj neprijatni lepljivi trag, već se relativno brzo upije u kožu.


Prednost ovog brenda je svakako to što je prirodan i što je prilagođen osetljivoj koži. Gledali su da izbegnu sve stvari koje bi mogle da izritiraju našu kožu kao što su  konzervansi, iritansi, mirisi (parfemi) i boje.








You Might Also Like

0 komentara