Polugodišnji favoriti 2015.

18:37

Dok vam spremam recenzije New-in, mislila sam da bi bilo korisno objediniti barem deo recenzija koje sam uradila za ovo vreme. Uradiću i kraće recenzije nekih proizvoda za koje pre nisam znala kako da ih ubacim bilo gde. Dopuniću stare recenzije. Proizvodi će biti podeljeni prema brendovima, kako se ne bi stvarala gužva :) Nadam se da će te i vi naći svog fvorita.




*Aura*

Volim je, i stalno joj se vraćam. Mislim da za pristojnu cenu se dobija sasvim odgovarajući kvalitet. Čini mi se da sam spominjala da je posebno volim jer su u stalnoj komunikaciji sa svojim potrošačima i uvažavaju šta imamo da kažemo.



Dva proizvoda bez kojih ne mogu da živim jesu njihov tečni ajlajner i korektor (304 i 301) 

 Alajner je postojan tokom čitavog dana, lako se nanosi, znam da je devojkama težak prelazak za onog u olovci na ovaj, ali istina je da samo treba malo vežbe. I onda u zavisnosti od vašeg ukusa možete imati najtanju ili najdeblju liniju.
Dolazi u pakovanju od 7ml i cena mu oko 400 din, možda malo niža, nikako da zapamtim.Najbolji deo priče je što sam pokušala da pronadjem neki koji ima veću militražu do te cene. Nisam uspela u tome. Tako da povodom toga imaju najveći mogući plus.

Korektor...prvo sam počela sa onim u stiku, ne sećam se koja je marka bila u pitanju. Ali nisam imala najbolje iskustvo jer bi se u toku dana sav nekako ugrudvao i skupio i izgledalo je kao da imam 50. Onda se ovo čudo pojavilo i svi ostali korektori su mogli da se pokupe i nestanu. Kako sam jako bleda imam problem sa nalaženjem odgovarajuće nijanse pudera i korektora.
Imam dosta razloga zašto volim ovaj korektor, prvo što je u odgovarajućoj nijansi, drugo lako se nanosi i razmazuje, treće traje tokom celog dana nema nikakvih neprijatnih iznanadjenja kao sa onima u stiku. ima dobrih 7ml pa mi i dugo traje, s obzirom da se šminkam skoro svaki
dan.
Cela recenzija http://alexsparrowsblog.blogspot.rs/2015/06/aura-correct-me.html

Za njihov ili bilo čiji puder se ne vezujem, jer sam stalno u potrazi za onim savršenim. Pod savršenim podrazumevam odgovarajuću nijansu, a ne lice u jednoj boji, a ostatatak mene u drugoj. Da nije težak na licu, da se lako razmazuje, da mi ne iskaču bubuljice, da ima dobru prekrivnu moć i da može da izdrži ceo dan.
Ovaj puder je fantastičan u samoj recenziji sam rekla da je poput tečno photoshopa-a jer mu je prekrivna moć neverovatna. Postojan je tokom celog dana. Nije mi ništa iskakalo po licu. Tako da ima dobar broj predspozicja da bude savršen, ali....
I ako sam u recenziji rekla da nema težinu, vremenom sam počela da je osećam, nijansa nije baš tačno u ton sa mojom bledunjavom prirodom i to bih jedino zamerila. No za mene ima više pozitivnih stvari i uvek bih ga ponovo kupila. Osim toga dolazi u pakovanju od 30ml i cena je čini mi se oko 700din.
Cela recenzija http://alexsparrowsblog.blogspot.rs/2015/05/aura-cover-me.html

I definitivno moj favorit ove jeseni i verujem zime jeste ova lepota. Novitet medju njihovim mat ruževima. Postojale su četri nijanse koje sam tražila godinu ako ne i jače, jednu sam našla.
I to je upravo ova 625 Break the Rules. Prelepa smedja nijansa postojana tokom celog dana. Preživeće piće a od hrane zavisi šta jedete, mada uglavnom mora da se popravi.
Ne isušuje usne, ima lepu kremastu strukturu kao i svi ostali njihovi ruževi.
Pakovanje je od 7ml, a cena je oko 500 din.

Cela recenzija ovde.

Mono senka, koja mi zamenjuje beli krejon već neko vreme.  U svakodnevnoj šminci koja se sastoji od ajlajnera, maskare i korektora, stavljam i nju u uglove očiju.
Dok kad sam raspoložena za full make up koristim je kao illuminator, mada od kako se pojavio pravi Aurin illuminator, planiram da ga nabavim.
Senka dolazi u malom plastičnom pakovanju, dobrog kvaliteta, čuje se i ono klik. Sa zadnje strane naznačeno je ime nijanse, koje je u ovom slučaju CUTE NUDE, a senka sadrži 3g. U pakovanju deluje kao da je puna šimera, mada kada se nanese, dosta je suptilniji.





Sama nijansa me potseća ne neku šampanj boju sa šimerom, Ono što volim kod ove senke jeste što je lako primenljiva i uklapa se uz sve, šta god da izaberete.
Dosta se lako nanosi i blenda. Inače izbegavam mono senke, jer više volim da dobijem čitam spektar nijansi, no ovoj ipak nisam mogla da odolim.









































Još jedan proizvod koji jako volim, jeste njihov karmin Shine Excess 760 Gothic Violet. Boja je prelepa, ona jeste ljubičasta, no lepota ove boje jeste što nećete izgledati kao da ste napustile ludnicu. Ima lepu kremastu strukturu i lako se nanosi.


 Miris kao i kod svih ostalih karmina, predivan i miriše na nešto slatko, kolače, tortu, vanilu. Dolazi u lepom i kvalitetom pakovanju crne boje sa naznakom kompanije. Čuje se ono klik pri zatvaranju tako da ne bi trebalo da se otvori u neseseru. Meni je preživeo piće, ali posle jela i posle ljubljenja će te morati da popravite, u stvari najbolje bi bilo da se ne ljubite kada ga imate na usnama, vaša jača polovina će izgledati kao klovn.

























Još je ostala maskara, Curly, pomoću koje vam se trepavice neće uviti nasuprot imenu. Maskaru sam dobila na poklon, pretpostavljam da ako pratite moj blog to bi se dalo pretpostaviti, jer sve lično birane maskare imaju mnogo veće češljiće, i koliko god da sam bila skeptična, pokazala se kao jako dobra maskara. Kao i što se vidi na slici ima sitne češljiče. Pogodno je za dnevni look, jer daje lepu crnu boju ali trepavice nisu nebom pod oblake, već daje jedan prirodan izgled. Ono što me je takodje oduševilo jeste što ne slepljuje trebavice. Rezultati su više nego dobri.



















I to je ujedno i poslednji Aurin proizvod za ovaj polugodišnji pregled. Radujem se svim novitetima koje treba nabaviti. Jadan moj novčanik.



*Golden Rose*

Moraću da budem iskrena da nisam puno proizvoda probala od njih, ali s ovim koje posedujem sam oduševljena. Imam omanju kolekciju lakova za nokte i ruževa. I nadam se da će se negde u maloprodaji napokon pojaviti četkice za šminkanje i noviteti koji iskaču na stranici, a koje ne mogu nikako da nadjem.




*Ruževi

Obožavam ih. Divni su. IMaju fantastičnu strukturu i postojani su tokom celog dana bez popravljanja. Preživeće piće i hranu (jedino posle masnije će te morati da popravite). Sve je počelo sa jednim ružem sad sam završila sa 7 i moja kolekcija i dalje raste.

 Dolaze u pakovanju od 4.2g po ceni od 250 din u Lilly-ju, čime vode medju ostalima. Pakovanje je dobrog kvaliteta, kod njih se takodje čuje ono klik, tako da neće biti otvaranja i druženja sa ostalom šminkom u neseseru. Jedina zamerka jeste, da se nadovežem na uvod, što novitete ne mogu da nadjem, tražila sam 28 i 29 i ništa. Svoju kolekciju sam upotpunila sa 20-com i tu stajem za sada, a očekujte opširniju recenziju svih nijansi koje posedujem :)








*Lakovi za nokte

I ako sam svesna marketinških fora, svaki put padnem na njih, što e ironično jer se bavim tim istim marketingom. 
Njihovi lakovi za nokte su jedni od najboljih koje sam ikada probala. Boje su toliko intenzivne i toliko živopisne, da je jednostavno nemoguće iskontrolisati se i ne kupiti još po jedan svaki put kad odem do prodavnice. Postojani su do 7 dana i ne krzaju se, ili je to barem moje iskustvo. Inače preferiram crni lak, i samo crni lak, ali njihovi lakovi su mi toliko slatki i izgledaju kao eksplozija duge, da evo sad imam omanju kolekciju roze nijansi, a inače bežim od bilo čega rozeg. Dolaze u pakovanju od 10.2ml i 10.5ml






























Definitivno se svaki put susrećem sa testom izdržljivosti kada kročim u Lilly i primetim gomilu njihov lakova, konkretno Color Expert, jer ima bezbroj pastelnih divnih nijansi. Očekujem da će se moja skromna porodica GR lakova uskoro proširiti.


*Essence*






































I ako nemam nešto puno proizvoda od Essence-a njihovim maskarama se uvek vraćam, a kako nisam sačuvala ambalaže, ostaviću linkove.

No maskara kojoj se stalno vraćam jeste I love Extreme (crna), i ako kada sam je uzela blago sam se razočarala, jer je bilo nešto drukčije u sastavu i nije davala volumen i pigmentaciju kao ranije,takodje mi je slepljivala trepavice, u medju vremenu se popravilo. I sad da me ubijete ne znam zašto je bilo tako kada sam je uzela. Definitivno mi je jedna od najdražih maskara, kada PRORADI, jer daje volumen, ludački, pigmentaciju i ne slepljuje trepavice. Dolazi u crnom pakovanju sa roze slovima, a ima i u roze ambalaži sa crnim slovima, pa birajte koja vam je draža.

Pored ove veliki favorit mi je i Get Big Lashes, četkica je lagano zakrivljena, a rezultati su skoro kao sa ovom. Odnosno mrtva je trka. Kod ove mi se svidelo što mi ni jednom nije slepila trepavice.
Celu recenziju o njoj možete pročitati ovde.


























Ruž koji vidite na slici je 03 Come Naturally i zaljubljena sam u njega. Mogu da pričaju šta hoće, konkretno za ovu liniju ruževa, no ovu nijansu ne bih žrtvovala ni za šta. Istina je da nije baš postojan kako bih volela i da će te morati da ga popravljate. No meni je ova nijansa toliko priasla za srce, da sam jednostavno zanemarila sve loše. Kako uvek stavljam ajlajner, i verujem da većini ljudi to deluje previše za dnevni look, upotpunim ga sa ovim ružem, pa ne deluje sve tako strašno. Dolazi u pakovanju koje je nijanse i sam ruž, pa nećete morati dugo da ga tražite u neseru. Samo pakovanje je plastično, ali je dosta dobro. Nosala sam ga svuda sa sobom, u rancu, neseseru, i nema ni ogrebotinu.

Celu recenziju pogledajte ovde.





























O matirajućem puderu sam pisala pre neki dan, ali ajde reći ćemo nešto osnovno. On je savršen i ne bih ga više nikad menjala. Ima lepu baršunastu strukturu, dobro matira i postojan je tokom celog dana. Daje porcelansku završnicu, pa će lice delovati besprekorno. Sadrži 12g, dok je nijansa 10 light beige. Ukoliko ste blede koliko i ja odgovaraće vam. Celu recenziju posetite ovde.





























Još jedna mono senka, kojoj sam našla sasvim drugu primenu jeste upravo 14 Chilli Vanilli, koja je mat bela, a koristim je za highlight. Konkretno u predelu podočnjaka, jer su upali, pa na sve moguće načine pokušavam da to ublažim. Sama senka dolazi u plastičnom prozirnom pakovanju. I kod nje se čuje ono klik, tako da ne bi trebalo da bude otvaranja.





























Postojana je u toku celog dana, lako se nanosi i radi sa njom. Ima nežnu i baršunastu strukturu, tako da je jako nežna na koži.






























*NYX*

Volim ga zbog mnogo razloga, prvi i meni najvažniji jeste što ne testiraju proizvode na životinjama, na drugom mestu je kvalitet, na koji mislim da niko nije ostao ravnodušan.

























Prvi post na blogu je bio upravo posvećen ovoj divnoj paleti. Box of smokey look collection.
Ona sadrži 52 senke, pored toga sadrži 3 rumenila, 1 puder za highlight, 1 puder za konturisanje, 1 bronzer, 4 korektora, 16 boja za usne (sjajeva), 12 kremastih senki sa gliterom za oči i crnu olovku za oči. Sve u svemu dobijate fenomenalan paket za šminkanje, čije su senke jako pigmentisane i traju, izdržaće i KST.

Pored palete srcu mi je priraslo ovo rumenilo Taup, koje koristim za konturisanje, u nedostatku tamnog korektora (koji takodje planiram da nabavim). Čini mi se da se malo teže nanosi, ili mi je četka za rumenilo loša. S tim da to i nije neki problem. Bitno je da je kvalitet vrhunski, da je ono mat, i da se lako blenda. Opširnije o njemu ovde

Treći proizvod je ljubičasti korektor. Koji služi sa posvetljavanje. A koji sam koristila u nužnim situacijama, kada nisam imala vremena da odem da kupim ''normalni'' korektor. Kremast je, i lako se nanosi, no ukoliko nanesete previše, videće se ljubičasto, ne moguće je u tom slučaju postići efekat kome je namenjen. Opširnije o njemu ovde.

Osim ova tri proizvoda, tu se našao i njihov mat ruž Monte Carlo, koji sam uzela u odsustvu Copenhagen-a. A koji se pokazao više nego idealan. Svetlija crvena nijansa, lako se razmazuje, i postojan je, stvarno ludački postojan. Ume nekad da se uvuče u porice, ali čini mi se da mi se to dešava i sa svim ostalima kada su mi usne suve. Ima divnu kremastu mirišljavu teksturu, od koje će te postati zavisne. Kada je njegovo vreme isteklo bolela me duša što treba da ga bacim. No radujem se budućoj kupovini Copenhagena, kako je sada dostupan, u svim njihovim prodavnicama.

*Slika preuzeta sa oficijalnog sajta Alexandar Cosmetics


*Makeup Revolution London*


Kada sam otišla na more, zaista mi je glavna briga bila da nadjem neku drogeriju, da se dočepam ovog savršenstva. Slabijeg je kvaliteta nego NYX-ova paleta, očekivano, ali i dalje fenomenalna zaa jednu drogerijsku paletu. Sadrži 32 senke, 8 mat, 9 extra šimerastih, 14 manje šimerastih i 1 sa krupnim šljokicama. Veći dep senki je jako dobro pigmentisan, dok su neke slabije. Posojane su tokom celog dana, i konkretno ova plaeta ima divne nijanse, koje možete iskombinovati kako za dnevni look tako i za večernji.























*Avon*

Moram da priznam da dugo nisam naručivala ništa, zeza me nešto e brošura, pa tako da svakako nisam u mogućnosti. No odlučila sam da sa vama podelim ono što imam, i ono što sam koristila u proteklih šest meseci.
Ono čemu ni jednom nisam uspela da odolim jesu parfemi. Za ni jedan ne mogu da kažem da je manje postojan od nekog drugog, ili manje kvalitetan i to je ono što volim kod njihovih parmfema/ toaletnih vodi. Postojane su dobar deo dana, miris kasnije ne izčezne, već se samo intenzitet samnji, pa se oseća u nekim naletima. Ovo je moja kolekcija.





























Ultra Sexy Pink

Kategorija: voćno - svetna - mošusna
Glavne note: malina, božur, mošus

Dominantni miris je od maline, zajedno pomešan, moje lično vidjenje, sa nekim crvenim voćem.
Nalazi se na tankoj granici izmedju sladunjavog i osvežavaćueg, mada meni lično je lepši kada malo izvetri, jer je dosta jak. Nasuprot svom ukusu za parfeme da izbegavam sladunjave, ovaj me je privukao, okrivićemo malinu, i rado ga koristim.

Infinite Moment

Kategorija: orijentalno cvetna
Glavne note: ljubičica, jasmin, vanila

Ovaj parfem odiše svežinom, i definitivno mi je u top 3. Najviše se oseća ljubičica, jasmin pa vanila, kako je gore i navedeno. Konkretno ovde je u pitanju toaletna voda, koja mi je trajala tokom celog dana. Doživljaj ovog parfema mi je kao topli zagrljaj ljubičaste boje. Ako bihh morala da izaberem neko godišnje doba onda bi to bilo proleće.
Celu recenziju pogledajte ovde.

Rare Pearls

Kategorija: cvetna
Glavne note: mangolija, ružino drvo, sandalovina

Jak je. Napadan je i nema šanse da ostanete neprimećene. Kako je dosta jak, a retko sam u raspoloženju da ga nanosim, jer više naginjem ka ovim laganim i svežijim, njega se setim, tipa pred ispit kada mi treba malo samopouzdanja. I kad kažem da ovaj parfem ne može svako da nosi zaista jeste tako. Ako ga niste pomirisale, najtopliji savet je ne naručujte ga na slepo.

Celebre Ice

Ovde će te ostati uskraćene nažalost ta kategoriju i glavne note. Prvom prilikom ću tu ispraviti, no trenutno na sajtu ovaj parfem nije prisutan, a ja se ne sećam ovih stvari.
Ovaj parfem mi se nalazi na prvom mestu. Odiše nežnosti, ženstvenosti i svežinom, svaki put kada se pojavio u katalogu nisam propustila priliku da ga ponovo kupim.

Sensuelle 

Kategorija: orijentalno cvetno osvežavajuća
Glavne note: bergamot, tiara cvet, šume kašmira

Ovaj sam dobila kao poklon za rodjendan, a o kojem ću vam pisati za koji dan. Da li možete da se strpite do tad? :)




*Le Petit Marseillais*


Mislim da sam više puta spomenula da vodim borbu sa kosom, ili ona sa mnom, što bi bio pravilniji izraz jer sam se farbala ne znam koliko puta. Bila sam smedja, pa crvena, pa crvena sa crnim pramenovima, pa sam sačekala da se oni isperu pa sam izblajhala krajeve i postigla željenu nijansu u roku od tri dana. Ubila sam kosu. Ofarbala sam se zatim u neku smedjo ljubičastu, mada kada se isprala delovala mi je dosadno, pa sam uzela neku drugu smedju, inače ošišala sam se kada sam se prvi put ofarbala u smedje. E onda kosu nisam dirala tri meseca, pa me je smedja smorila, ajde opet nazad u crveno. U medju vremenu odem na more, gde je moja draga napaćena kosa bila izložena suncu i slanoj vodi, a ja nisam ponela masku. Preživela je. Opet sam sam izblajhala krajeve, ovaj put nešto uspešnije i sa manjim oštećenjima, mada... opet se vraćam u smedje.
Verujem da ste do sad ukapirale moj šablon i zašto se kunim u LPM maske i regeneratore. Zato što ništa bolje nisam probala i ništa mi nije oporavilo kosu kao maske i regeneratori LPM.



Prvi u nizu regenerator je sa safranikom i borovnicom, koji bi u prvom redu trebao da produži trajanje boje farbane kose. Što je i učinio, čak i posle mora, kada sam mislila da ću morati da se ofarbam čim se vratim, istina je da nisam morala dva meseca da se farbam, zamislite koja sreća. U tandemu sa njim sam koristila i masku, koja je davala divne rezultate, a kosa je uvek delovala zdravo. Opširnije o maski ovde , a o regeneratoru ovde.
Roze masku sam zamenila žutom, koja sadrži šea mleko i med, a namenjena je oštećenoj kosi. Ima jako lep miris, gde preovladjuje, odnosno dominantni miris je miris meda. Gusta je, i stvarno ne mogu više ni da kažem da se lako ili teško razmazuje, jer mi se svaki put razlikuje. Miris se zadržava do sledećeg pranja, a rezultati su fenomenalni isto kao i sa prvom. Daje kosi sjaj i mekoću, deluje zdravo, a vi negovano i zadovoljno. :D

Beli regenerator sam skoro uzela, i sad zvuči kao fraza, ali stvarno je super. Ponavljam se, znam, ali je nemoguće naći bilo koju zamerku.Regenerator ima miris slatkog badema i lanenog samena. Opširnije o njemu ovde.


I s ovim zaokružejmo polugodišnji pregled omiljenih proizvoda. Kako vam se čini, da li ste našle svog favorita?

You Might Also Like

8 komentara

  1. Odlican post. Cover Me imam i obozavam. :)
    Revolution paleta izgleda fantasticno, koja je cena ako se mozda secas?

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala, naradih se :D Bila je cini mi se nepunih 14e, a ona manja je bila 7e :)

    ОдговориИзбриши
  3. Baš si se potrudila :D Kada god čitam o Auri, žalim što je nema u Sarajevu :'( Dijelimo ljubav prema Velvet Matte ruževima, divni su :)

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala :D Nadam se da ce uskoro stici i kod vas, pa da i vi uzivate s njom :D Zaista jesu :)

    ОдговориИзбриши
  5. Tako bih voljela probati Aurinu kozmetiku,ovo što imamo od Aure dostupno nije to-to,samo trepavice,neka sjena i tako uglavnom oskudno.
    GR karmine i lakove sam probala,oduševljena sam,i GR me konstantno iznenađuje sa kvalitetom.
    Imam 02,zelim jos i 10,12,16 i jos par njih.
    Essence mi je najdraza nijansa Barely There :) a i ta sto si je prikazala u postu je lijepa pravo. :D

    ОдговориИзбриши
  6. Nadam se da ce se Aura uskoro prosiriti preko granice pa da isprobate sve njene divote :D Sto se GR tice stvarno su neverovatni jer se za vise nego pristupacne cene dobije super kvalitet.Sa Essenc-ovim proizvodima nisam toliko upoznata, ali cu ti verovati na rec :D

    ОдговориИзбриши
  7. Sve nijanse Velvet matte su predivne, ja imam samo jednu i sad si mi dala ideju koju slijedeću da kupim :)

    ОдговориИзбриши