BB krema umesto pudera? || Farmasi

21:12

Drage moje,

U današnjem postu pričamo o verovatno jednoj od omiljenih BB krema. Kada mi je stigao paket od Farmasija pitala sam vas za vaše mišeljenje o njihovim BB i CC kremama na Instagramu, vaša iskustva su skoro isključivo bila pozitivna, pa sam se jako radovala isprobavanju ovih proizvoda.

Krenula sam sa BB kremom jer mi je nijansa više odgovara - Light to Medium dok sam CC kremu ostavila za neku od vas koje se sunce nekad i seti, odnosno ona je u nijansi Medium.




















BB kreme nisam koristila od početka srednje škole što beše davne 2010. godine kada sam se razočarala u njih. Čini mi se da sam u tom periodu isprobala svaku moguću BB kremu koja je postojala u drogerijama. Bile su isuviše narandžaste, teške na licu i nekako su uspevale samo da iščeznu. Od ranije znam da je dosta devojaka bilo zadovoljno ovom BB kremom i da su sa njom neke od vas čak zamenile pudere.

U ovoj kremi dobijate 7 u 1 efekat odnosno - 1. Ulje makadamije celodnevno hidrira kožu.
2. Vitamin B3 daje koži prirodan sjaj.   3. Ekstrakt zobi hrani i obnovalja kožu.   4. Arganovo ulje pomaže u smanjenu sitnih bora.   5. Protein svile omekšava i izjednačava ten.    6. SPF 15 štiti kožu od štetnih UV zraka i 7. Kolagen usporava starenje kože. Pored ove BB kreme koja je namenjena celom licu imate i BB toniranu kremu protiv bora oko očiju.




















Posle prvog korišćenja bila sam vrlo prijatno iznenađena. Ova BB krema ima srednju pokrivnu moć i to je definitivno nešto čemu se nisam nadala. Forsirala sam je tokom toplijih dana da bih videla šta može da izdrži i tu se momački pokazala. Ni u jednom trenutku nije samo iščezla i ostavila me na cedilu. U početku sam setovala samo predeo oko očiju kao što radim i sa puderima, međutim prosijala bih se u ostalim delovima lica, što je donekle bilo vrlo očekivano jer mi tip kože mastan. Kasnije sam krenula da setujem celo lice, tu je već došlo do primetne razlike. Pre svega u vremenskom periodu koji je bio potreban da tek počnem pomalo da se sijam.

Najveći problem mi je pravila nijansa kao i kod većine ovih proizvoda i mislim da već i vrabci na grani znaju koliko svetlu put imam. Nijansa vuče na narandžasto i čini mi se da minimalno oksdira. Ja sam stvar izvlačila korektorm kao i obično, pa je tada sve već izgledalo mnogo prirodnije.


Sve u svemu vrlo sam zadovoljna ovom BB kremom i sigurno ću nastavati sa njenim korišćenjem. Ona dolazi u pakovanju od pozamašnih 50 ml, malo je gušća, ali se vrlo lako nanosi i blenda. Kod mene je lepo sarađivala sa ostatkom šminke koju koristim i nisam primetila da su mi se stvarale fleke ili nešto slično tome.

Njena redovna cena u Farmasi katalogu je 1199 rsd, ali često bude na sniženju pa bude oko 699 rsd, a nekad čak ide i do 400 i neki dinar.





















Drago mi je što mi je ponovni susret sa ovom vrstom proizvoda pozitivan i što sam uspela da nađem odličnu zamenu za puder u onima danima kada ne želim full face of makeup. Recite mi da li ste naručivale nešto od Farmasi kozmetike i koji su vaši favoriti?








You Might Also Like

2 komentara

  1. Ja BB kremu samo i koristim. Probala sam ovu od Farmasija, nije mi bila loša ali ubjedljivo najbolja mi je Garnier BB krema koju i trenutno koristim. :) <3

    www.livinglikev.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni su prve BB kreme bile upravo od Garniera i u ono vreme sam bila jako razocarana, nadam se da su u medjuvremenu popravili formulaciju :D Hvala ti na komentaru i izdvojenom vremenu :)

      Избриши