Nega kose

10:29

Mogla bih da se osvrnem na negu kose.
I na ono sto pomaze mojoj napacenoj kosi. Verujte, maltretirala sam je, farbala svakih mesec dana. CELU, posto sam crvena I boja se brzo ispira. Kada mi je dosadila kao takva dodala sam crne pramenove.
Oni su se sad skoro isprali, ali na scenu je stupio blans. Htela sam da napravim ombre, I da krajevi budu plavi skoro pa beli. Kako nemam strpljenja, u tri dana sam uspela da krajeve ucinim onakiv kakve  sam zelela.
Naravno kosa je zavrsila kao slama,i mogla je posluziti za potpalu, i da stvar bude gora shvatila sam da se necu slozit sa svojom odlukom o plavim krajevima te sam se za nedelju dana vratila u svoju crvenu.
E sad proizvodi koji mi pomazu da odrzim moju kosu u zivotu posle ovakvih tortura ,su :


   



1. Syoss – Oleo intense thermo care

S tim kao I sve ostalo za kosu moram da ga drzim nesto duze 5 – 10 min da bih videla neku promenu. Promenila sam dosta sampona, svih mogucih marki. Ali na kraju se uvek vracam Syoss- u. Dolazi u pakovanju od 500 ml i cini mi se da je cena oko 300 - 400 din.
Ovaj je za ostecenu kosu, i posle tog malo duzeg drzanja, nije nesto znatno meksa, ali mi se cini da krajevi nisu tako ostri i popucili na dodir.










2.       Alta Moda – arganovo ulje
     
Odnosno regenerator sa Arganovim uljem. Veoma prijatnog mirisa. Treba da se ostavi da deluje 3 -5 min kako je naznaceno na samoj boci. I zaista kosu cini meksom. Pakovanje je od 300ml i cini mi se da se i ova cena krece od 300 -  400 din. Nisam primetila neku drasticnu promenu kao sa sl. proizvodom, ali kosa je svakako malo meksa.

Njihovom markom arganovog ulja za kosu sa kojim sam takodje veoma zadovoljna, malo je cudnog I jakog mirisa, ali odradjuje posao. Cini kosu mekom. A njegovo pakovanje je od 120ml, i cini mi se da je nesto skluplje od ostalih oko 500 - 600 din ali me ne mojte drzati za rec. Uspela sam da ga  nadjem samo u Tempu. I ako ga budete trazile obratite paznju posto se zaista teze zapaza, jer nema nikakvu upecatljivu ambalazu.








 3.       Ta daa daam poslednja ali definitivno najdraza maska za kosu od Dahlia-e.
Moram priznati da sam bila vrlo skepticna kada sam je uzela (ali sta imam da izgubim).

Na poledjini pise da treba da se drzi 3 min, ja sam je drzala oko 45 min, s obzirom da mi je jako ostecena kosa od silnog pranja. I po prvi put posle ne znam koliko vremena moja kosa je imala pokret, pramen svaki sam za sebe. Miris je jako lep, mene podseca na nesto izmedju kafe I kokosa. . Sadrzi 300ml i srednje gustine je, vuce ka guscoj maski. Doke je cena od 400 - 500 din. Popuno mi je vaskrsla kosu, bude meka, meni kosa nikad nije bila meka, i taj miris se zadzava 2 - 3 dana, mada je prvi veoma intenzivan.Tako da je moja topla preporuka za sve one koje imaju veoma ostecenu kosu.




Koje su vase male tajne za odrzavanje kose mekom i zdravom? :)







You Might Also Like

2 komentara