Sama svoj majstor Kako popraviti slomljene senke, pudere

16:59

Koliko vam se samo puta desilo da ispustite kameni puder i da se on polomi u komadiće, i da završi u djubretu, ili koliko puta se ova ista priča ponavljala sa senkama?
Ne znam za vas, ali taj prizor me uvek malo ubije, no, ima prva pomoć za naše igračke, i pretpostavljam da to svi imaju kući.
A to jeste čist alkohol. Kako sam spominjala u prethodnom postu moj napaćeni mat puder od Essence-a, reko što da ne izvršimo hokus pokus na njemu.




Alkohola ne treba puno, i ako na slici izgleda mnogo, malo sam se preračnula, treba par kapi. I ja ću koristiti, o Bože četku za puder, tj. njen donji deo, kako bih utabala.







Prvo sam komadiće zgurala sve na istu stranu i usitnila krupne komadiće kako bi izgledali kao celina.
S tim da je mana kod ovoga što će deo proizvoda ostajati na četki ili čemu god što budete koristile da sjedinite masu. Pogotovo treba biti pažljiv kada se snedinjuje nakon dodatog alkohola, jer će biti malo gnjecavo, pa ako stisnete jako sve će ostati, u mom slučaju na četki.

Ovako izgleda kao finalni proizvod, ako se može tako nazvati, gnjecavo i mokro. I da, bilo bi super ako imate neku malu bočicu sa dozerom ili rasprašivačem . Ako to nemate, kao ni ja, moje rešenje je bilo što sam umočila vaticu u alkohol i iscedila par kapi. I nakon toga zgnjeckala sa četkom. I trebaće malo vremena da se osuši, i miris se zadržava dan dva, u ovom mom slučaju ne izgleda kao nov, ali je svakako više funkcionalan nego onako polomljen i u komadićima.






Jeste li probale ovaj metod popravljanja šminke umesto bacanja u kantu, kakvi su vaši rezultati, ili barem kako vam se čini ideja? :)

You Might Also Like

1 komentara

  1. Probala sam ovaj metod i funkcioniše. Zaista spasi proizvod,pa možeš još da ga koristiš. Medjutim,pošto nikad ne može da izgleda kao nov tj kao što je bio,izbegavam to da radim. Ali samo iz estetskih razloga,pošto sam ja frik po tom pitanju! Ali to su već moji problemi u mozgu :)

    ОдговориИзбриши