Čia puding
16:49
Pozdrav žene,
Danas pričamo o Čia pudingu i mom prvom susretu sa njim. Prvo pročitah u par novinskih članaka o njemu, ali mi nije delovao nešto primamljivo, onda je u jednom periodu toliko krenuo da mi iskače po instragamu da je radoznalost ubila mačku i tako napravih svoj prvi čia puding.
Naravno možete malo pročačkati po internetu kako bi ste našle recept koji vama najviše odgovara.
Onaj koji sam ja izabrala naći ćete u nastavku teksta.
Recept:
* Trebalo bi da ide 250ml mleka (po vašem ukusu: kravlje, kokosovo,bademovo, lešnikovo i sl.), no ja sam uzela kravlje i sipala ga u teglicu od kokosovg ulja. Ona ima 300ml ali je nisam napunila do vrha, ostavila sam trećinu teglice prazno.
* 4 kašike čia semenki
* 1 kašika meda
* voće po želji
Idemo sad redom:
1. Naseckala sam prvo banane i breskve i stavila na dno teglice.
2. ''Smesa'' koja se sastoji od mleka i čia semenki treba da odstoji jedno tri sata u frižideru, a možete je ostaviti i da prenoći.
3. Nakon isteka 3 sata sa ''smesom'' sam prelila prvi red voća, pa sam dodala još voća i tako redom dok nisam stigla do vrha. Na kraju sam sve izmešila.
Utisci:
Bilo bi suviše oštro da kažem da je bilo dobro samo za slikanje. Ja nisam dodala med pa možda u tome leži problem. Sam obrok jeste bio ukusan, ali nisam nikako mogla da se naviknem na čia seme, koje je nabubrelo (što i treba da se desi) i postalo sluzavo, pa sam imala utisak kao da jedem male puževe. Mada sam uporna, i dalje par pute sedmično napravim Čia puding za doručak.
Danas pričamo o Čia pudingu i mom prvom susretu sa njim. Prvo pročitah u par novinskih članaka o njemu, ali mi nije delovao nešto primamljivo, onda je u jednom periodu toliko krenuo da mi iskače po instragamu da je radoznalost ubila mačku i tako napravih svoj prvi čia puding.
Naravno možete malo pročačkati po internetu kako bi ste našle recept koji vama najviše odgovara.
Onaj koji sam ja izabrala naći ćete u nastavku teksta.
Recept:
* Trebalo bi da ide 250ml mleka (po vašem ukusu: kravlje, kokosovo,bademovo, lešnikovo i sl.), no ja sam uzela kravlje i sipala ga u teglicu od kokosovg ulja. Ona ima 300ml ali je nisam napunila do vrha, ostavila sam trećinu teglice prazno.
* 4 kašike čia semenki
* 1 kašika meda
* voće po želji
Idemo sad redom:
1. Naseckala sam prvo banane i breskve i stavila na dno teglice.
2. ''Smesa'' koja se sastoji od mleka i čia semenki treba da odstoji jedno tri sata u frižideru, a možete je ostaviti i da prenoći.
3. Nakon isteka 3 sata sa ''smesom'' sam prelila prvi red voća, pa sam dodala još voća i tako redom dok nisam stigla do vrha. Na kraju sam sve izmešila.
Utisci:
Bilo bi suviše oštro da kažem da je bilo dobro samo za slikanje. Ja nisam dodala med pa možda u tome leži problem. Sam obrok jeste bio ukusan, ali nisam nikako mogla da se naviknem na čia seme, koje je nabubrelo (što i treba da se desi) i postalo sluzavo, pa sam imala utisak kao da jedem male puževe. Mada sam uporna, i dalje par pute sedmično napravim Čia puding za doručak.
6 komentara
Hahaha. Ja obožavam chia sjemenke i puding od istih.
ОдговориИзбришиNaucicu i ja da ga volim :D Ne predajem se
ИзбришиMeni se nije svidelo i odustala sam posle prvog puta hahaha :D
ОдговориИзбришиMozda nadjes neku bolju zamenu :D Pa javi :D
ИзбришиCiao �� Ajmeeee draga jesi me nasmijala s ovim malim slinavim pužičima ������ Ma da ovo u zadnje vrijeme gdje god pogledam iskaču teglice s chia sjemenkama/pudingom, i baš su fotogenične, ja sve da ću probat, pa zaboravim kupit, hehehe sad mi nije ni žao što nisam uzela, ne volim ja te slinave stvarčice ����
ОдговориИзбришиDrago mi je sto sam te barem nasmejala :D
Избриши