Laurus Manufaktura

13:13

Drage moje,

Danas pričamo o ručnoj izradi sapuna iz Laurus radionice. Laurus Manufaktura je specijalizovana proizvodjnja prirodne kozmetike koja je nastala pre 3 godine. Svi sapuni su ručno radjeni hladnim postupkom, po tradicionalnoj recepturi bez veštačkih boja i aroma. Svaki sapun je za odredjeni tip kože, sadrži eterična ulja biljaka i mrvljeno aromatično bilje.

Sada kada smo se malo upoznali sa radionicom, preći ćemo na same proizvode























Kada mi je stigao paketić, nisam mogla da skinem kez sa usana. Sve je uradjeno sa puno pažnje, strpljenja i ljubavi. Od samog pakovanja pa sve do naših aktera današnjeg posta. Kako mi je paketić stigao negde pred uskrs, tu su se našli sapunčići u obliku zeke i jaja, osim njih jedna ''čokoladna'' zvezdica i ''čokoladno'' srce, jedan kockasti sapun sa pilingom i jedno veliko srce sa lavandom.























Moram priznati da mi je bilo jako teško da krenem da ih koristim. U nastavku teksta videćete moje slatke muke.
























Svi sapuni su sa aromom lavande, što je mene jako obradovala, jer mi je to definitivno jedan od omiljenih mirisa.























Sapunčići su uradjeni sa dosta detalja i verujem da je trebalo mnogo strpljenja kako bi se sve ovo realizovalo.
























Za ove male ''čololadce'' sam sebe morala stalno da potsećam da nisu slatkiš, bez preterivanja. I ono što mi je bilo interesantno, kome god da sam pokazala paket, mislio je da su u pitanju čokoladice, a ne sapuni.























Sapuni su vrlo blagi, tako da mislim da će odgovarati i onima sa osetljivom kožom. Ja godinama izbegavam da kožu lica tretiram sa sapunima, jer je obično isuše, pa onda od moje prirodno masne kože lica dodjem do toga da me zateže i pecka, tako da je i ovde postajala mala bojazan da će se to opet desiti, ali na moju veliku radost izostalo je. Što nas dovodi do zaključka da sapuni iz Laurus Manufakture ne isušuju kožu.























Ovo veliko ''mlečno'' srce definitivno privlači pažnju svojom jednostavnošću, a istovremeno i elegancijom. Njega zaista nisam imala srca da isprobam u svrhu za koju je namenjen, ali sam zato našla jednu manje destruktivnu namenu po njega. Odnosno stavila sam ga u plakar sa garderobom, pa me tako sada svaki put zaplahne divan miris lavande kada ga otvorim.

U Laurus Manufakturi naći će te sapune divnog dizajna, toliko realistično da će te se zapitati: ''Ovo stvarno nije za jelo?'' Naći će te kolačiće i srca, raznih aroma i oblika, za koje verujem da će osvojiti vaša srca.

Radove iz Laurus Manufakture možete naći u Zmaj Jovinoj 6 u Novom Sadu i u još nekim apotekama i prodavnicama zdrave hrana. Takodje uvek možete naručiti neki od sapuna putem:

Instagrama

Facebook stranice

Ili putem e-mail adrese: laurus.sapuni@gmail.com
I putem br. telefona: 065/ 90-007-219


Da li ste koristile neki od sapuna iz Laurus Manufakture i kakva su vaša iskustva?





You Might Also Like

6 komentara

  1. Preslatki su! *_*
    Pozdrav, Milica sa bloga ,,Šminke nikad dosta"

    ОдговориИзбриши
  2. Zaista neodoljivo podsećaju na čokoladice, predivni su! ^_^ Žalosno je potrošiti ih. :D

    ОдговориИзбриши
  3. Pomislila sam da je ovo neki slatkis kad videh slike, medjutim ovo su sapuni. Ne bih mogla da ih trosim, divni su. Bili bi ideĺni za poklon useljenja na primer.

    ОдговориИзбриши