Flor De Mayo kozmetika

14:53

Drage moje,

Danas vam predstavljam jedan za mene nov brend, ali je svakako vredan svakog spomena. Pre nego što predjemo na same proizvode reći ću vam nešto o samoj kompaniji.
Hesus Gomez je porodična kompanija, osnovana 1992. godine u Španiji, tačnije  Valensiji. Primarni cilj ove kompanije jesu zadovljni potrošači. Zbog toga se proizvodnja bazira, prvenstveno na izboru visokokvalitetnih sastojaka, mirisa i esencija. Od 2005. godine, komapnije potpuno modernizuje svoje poslovanje, istovremeno zadržavajući porodični duh i energiju.  Fokus promena jeste širenje na nova tržišta i povećavanje konkurentnosti, ali u srži još uvek ostaje potrošač. Promena je dovela do transforamcije od male porodične firme do solventne i stabilne  kompanije kakva je danas. Veliko interesovanje potrošača za prirodnu kozmetiku, kao i  njihovo sve veće odbijanje veštačkih, sintetičkih sastojaka pokrenulo je proizvodnju kozmetike, napravljene od prirodnih sastojakaOva komapnija, nastoji da u svoje proizvode vrati dašak tradicije starih parfimerija, ali i da pomoću modernih tehnologija na najbolji način iskoristi sirove, prirodne elemente kao i esencijalna ulja. Nega tela, samo je jedan od segmenata proizvodnje. Sertifikovana dečija kozmetika je način da se i najmlađim stanovnicima planete obezbedi prirodna nega. Osim toga, komapnija je bazirana i na proizvodnju kućne dekoracije, osveživača prostora, kao i drugih elemenata koji će svakodnevni život učiniti lepšim i prijatnijim. Može se reći da su to sitnice koje život znače.
„Kroz svoje proizvode, želimo da pokažemo svoju iskrenost prema sebi, a i prema svojim klijentima.“
Kod nas nožete naći proizvode za negu tela: sa arganom, shea buterom, kokosom i vanilom.
Zatim dečju kozmetiku i sveće i osveživače. Posle kvaliteta najbolji deo su naravno pristupačne cene.

Kod mene su se našli proizvodi za negu tela sa kokosom, a koji se sastoje od mleka za telo, ulja i sapuna.






















Krenućemo od mleka za telo. Proizvod dolazi u plastičnom pakovanju koje sadrži 300ml proizvoda, a za koje će te morati da izdvojite oko 400din. Ima malo drukčiji poklopac, odnosno potrebno je pritisnuti zadnji deo prstom, kako bi se prednji deo poklopca podignuo, kada je slobodan za upotrebu. Kada završite sa korišćenjnem prtisnite prednji deo (koji se podigao), on će se spustiti i čuće se ono klik, a vaše mleko ostaje sigurno u pakovanju. 

Tekstura je srednje gusta i vrlo lagana. Lako se razmazuje, tako da vam neće trebati previše proizvoda. Odlično hidrira kožu, a da je pri tome dodatno ne masti što je barem kod mene uvek jedan veliki plus.































Mislim da sam do sada više puta spominjela da uglavnom izbegavam proizvode koji sadrže aromu kokosa, no oni nekako uvek pronadju put do mene. Ni ovog puta se ne mogu požaliti što su se baš ovi proizvodi našli u mom posedu. Mleko za telo ili Body Milk, ko kako više voli, ima najprirodniji miris kokosa koji sam ikada osetila, zbog čega je i ušao u top 10 omiljenih proizvoda. Miris je svakako intenzivan, ali me ne irtira, baš nasuprot tome, odvede me na neku peščanu plažu pod palmama.

Sastojci:

















































Što nas dalje dovodi do ulja. Ulje kao i mleko za telo dolati u plastičnom pakovanju, s tim da sadrži 200 ml proizvoda za koji će te morati da izdvojite oko 350 din. Ulje ima mali dozer sa kojim treba biti oprezniji kako ne bi izašlo previše proizvoda. Ima dosta suptilniji miris od mleka, odnosno tek kada ga nanesete na kožu se oseća miris kokosa. Kada nanesete ulje verujem da će te prvo pomisliti ''Bože koliko je ovo masno'', ali istina je malo drukačija, i ovde važi ono pravilo da prvi utisak nije uvek ispravan. 































Ulje jeste u prvi mah masno, kako se i očekuje od ulja, no kada ga razmažete, taj masni osećaj nestaje sa kože, a ona ostaje negovana i mirišljiva. Miris se zadržava do par sati u oba slučaja i, sa uljem i sa mlekom.


Sastojci:


























I za današnje druženje ostao nam je još glicerenski sapun. Koji dolazi u jako interesatnom pakovanju, ili mene jednostavno zabavljaju sitnice.  Za razliku od svih ostalih sapuna, ovaj dolazi u plastičnom polu providnom pakovanju, na kojem je naslikan kokos. Dobija se 100 gr proizvoda za koji će te morati da izdvojite oko 200 din. 
Kada sapun izvadite z kutijice, ima zaštitn kesicu:































A onda dolazimo i do samog sapuna:































Sada kada sam vas udavila sa slikama da predjemo na stvar. Nasuprot očekivanju da će i sapun miirisati na kokos, to nije slučaj. Miriše  normalno kao i svaki drugi sapun. No postoje dve super pogodnosti, prva jesu ove sitne tačkice koje vidite, a koje su tu u ulozi pilinga i druga je što ostavlja onaj škriputavi osećaj na koži, koji barem kod mene znači da je koža zaista čista. Takodje kada se budete brisale peškirom neće ostavljati tzv ''makazice'' po koži.


Sastojci:
























I za kraj da li bih se ponovo družila sa Flor De Mayo? Definitivno!
Sledeća na redu je vanila

I kao i obično, ostaje vam dužna pitanje da li ste i vi koristile nešto od Flor De Mayo i kakva su vaša iskustva?


Flor De Mayo možete naći na:









You Might Also Like

2 komentara

  1. Još jednom moji sugrađani čak i komšije hehe, jako volim njihove proizvode, probala sam liniju od vanile, kosos ulje kao i kremu za stopala, sve je za 5 :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja se bas radujem vanili :D
      Drago mi je da imas tako pozitivno iskustvo sa njima :)

      Избриши