Jessup Makeup Brushes

17:23

Drage moje,

Danas pričamo o četkicama koje morate imati ukoliko volite da se šminkate. Na moju veliku radost i oduševljenje poslate su mi Jessup četkice. Konkretno danas govorimo o setu od 15 četkica u ljubičastoj boji. Njihova cena je 27,9$ i vrede tih para.

So today we are talking about beautiful Jessup makeup brushes. To be more precise we are talking about the set with 15 pieces. Price of this must haves is 27,9$. And yes, you need them in your life!

U ovom setu dobijate:

1.  Četku za puder u kamenu
2.  Četku za rumenilo
3.  Gusta četka za nanošenje tečnog pudera
4.  Četka za koonturisanje
5. Koso sečena (angled) četka
6. Četka za tečni puder
7. Veća četkica za senku
8.  Manja četkica za senku
9.   Četkica za blendanje
10. Crease četkica
11.  Precizna smudge četkica
12. Smudge četkica
13. Kosa četkica za obrve
14. Četkica za korektor i
15. Četkica za obrve

Pre nego što predjemo na tešku artiljeriju, da vam kažem nešto uopšteno. Drške četkica su drvene, sa metalnim delovima na kraju i na vrhu. Vrlo kvalitetno su uradjene. I mogu slobodno reći da su ovo najkvalitetnije četkice koje imam. Dlaka je sintetička, predivna je i premekana. Kada su mi napokon stigle i kada sam obavila svoj ritual čudnog ispiitivanja (čitaj: njuškanje) prešla sam na pipkanje i toliko su mekane i flafaste da sam ceo dan pričala They're so fluffy I'm gonna dieeee! Toliko su divne na dodir da će te želeti da se uselite u njih, i da živite izmedju divno ušuškanih dlačica. Kod nekih četkica nije toliko pozitivno što su flafaste, a o kojima je reč saznaćete u nastavku teksta.

In this set you get:

1. Powder brush
2. Blusher brush
3. Buffing brush
4. Contour brush
5. Angled face brush
6. Foundation  brush
7. Fluffy Shadow brush
8. Small Shadow brush
9. Blending brush
10. Crease brush
11. Precision Smudge brush
12. Smudge brush
13. Angled liner brush
14. Concealer brush
15. Spoolie brush

Something that is in common for the brushes is high quality that you just feel under your fingers. Handles are wooden, and you can feel how well they're done. Hair is synthetic and crazy soft!
Brushes are so fluffy, the day I got them I was bothering people with "They're so fluffy I'm gonna dieeee!" 

Počećemo sa četkicama za senke i obrve:

We will start with brushes for eyeshadow and eyebrows:

Krenućemo od četkice za obrve koja mi je jedan od apsolutnih favorita.

We will start with the Spoolie one of my absolute favorites.


Ono sto volim kod ove četkice, jeste što mogu vrlo lepo da oblikujem obrve s njom ili da ih skratim po potrebi. Pokazala se kao obavezan saveznik prilikom oblikovanja obrva sapunom. O ovoj tehnici biće više rečeno u nekom od narednih postova. Češljiči su dovoljno čvrsti ali i dovoljno nežni da njeno korišćenje učine vrlo prijatnim iskustvom. Dužina drške je 16,5cm a dužina četkice je 2,5cm. 

The most amazing thing about this brush is that you can style your brows really precise. It became the most loving accessory when it comes to soap styling my brows. The brush is firm and gentle enough at the same time.
The length of the handle is 16,5 cm and length of the brush is 2,5 cm.
Druga na redu je koso sečena četkica za obrve. Mislim da mi njih nikada neće biti dosta i jednostavno volim da ih imam više. Ranije sam koristila Aurinu, koja nije bila toliko precizna, pa mi je ova pravo osveženje. Ova je malo deblja nego što sam navikla da ovaj tip četkice bude, no za sada se to nije pokazalo kao nedostatak. Vrlo je precizna i lako se radi s njom. Osim za obrve koristim je i za gel ajljner i nanošenje senke ispod donjih obrva. Dužina drške je 15cm a dužina četkice 0,7cm dok je širina 1,5cm.

The second in line is the angled liner. I think you can't get enough of those. This brush is a little bit ticker that I use to, but for now I didn't find that as shortage. The brush is very precise and easy to use. Except for brows I use it for eyeliner, and bottom of the eye. Length of the handle is 15 cm, length of the brush is 0,7 cm and width of the brush is 0,5 cm.


Ovde vam prikazujem sve četkice koje sam ja svrstala pod četkcie za senke,manje konture i korektor.
Za sad sam vam prikazala dve četkice za obrve. Odavde ćemo se posvetiti četkicama za blendanje.

So I separated the brushes by their use. Here I'm showing you all the brushes for blending, eyeshadow, small countures and concealer.

Počećemo sa brojem sedam, odnosno Blending brush, a koju koristim za blendanje.

We will star with number seven - Blending brush, that I use for blending. 


Ova četkica mi je jedna od omiljenih, dušu dala za brzinski makeup, odnosno nanošenje senke. Koristim je svakodnevno. Svakako se sa njom mogu postići i neki zahtevniji look-ovi. Ne ''pojede'' senke, niti je nanosi previše pa da se pretvorite u mrlju. Dužina drške je 15,7cm dužina četkice je 1,8cm a širina oko 1,3cm.

This is one of my favorites. It's great when you're in hurry but you want to apply eyeshadow. I use it on daily bases for less complicated looks, but you can make more demanding looks as well. 
Length of the handle is 15,7 cm, length of the brush is 1,8 cm and width is 1,3 cm.
Druga na redu je Fluffy Shadow, a koju koristim i u svrhe nanošenja senke, blendanja i nanosenja highliter-a. U principu skoro sve četkice su multifunkcionalne i to je ono što mi se svidja kod ovog seta. Dužina drške je 15,7cm, dužina četkice je 1,6cm a širina 1,4cm.

The second in line is Fluffy Shadow, I use is it for applying and blending eyeshadow and for applying highlighter. Most of the brushes are multifunctional and that is the best part of this set. Length of the handle is 15,7 cm, length of the brush is 1,6 cm and width is 1,4 cm.
Dolazimo do Smudge četkice koju apsolutno obožavam. Koristim je za sve sitne, ali bitne stvari kao što su nanošenje senke na donji deo oka, stavljanje senke u ugao oka, ili jednostavno za precizno nanosešenje senke u pregib oka. Dužina drške je 14,7cm, dužina četkice je 0,6cm a širina 0,5cm.

So the next in line is Smudge brush, that I just adore. I use it for everything I need to be precise:
applying eyeshadow on bottom of the eye, applying shadow in the corner of the eye, and of course applying shadow in the crease of the eye. Length of the handle is 14,7 cm, length of the brush is 0,6 cm and width is 0,5 cm.
Mala četkica za senku (Small Shadow), takodje je koristim za nanošenje senke. Ne uzima previše proizvoda i može se raditi precizno, kao i sa ostatkom seta. Dužina drške je 15,6cm, dužina četkice je 1,1cm i širina je 0,8cm.

Small shadow brush, as its name says, is for applying shadow. I use it for that purpose, and it's very precise. It doesn't eat shadow and it's not applying to much. It's prefect for beginners. Length of the handle is 15,6 cm, length of the brush is 1,1 cm and width is 0,8 cm.
I ako je Crease četkica namenjena senkama, ja je koristim uglavnom za konture nose, i nanošenje kontura na obraze. U setu dolazi i ravno sečena četka koja je namenjena za nanošenje kontura, no ova mi je ipak nešto draža za taj posao. Dužina drške 15,4cm, dužina četkice 1,3cm i širina četkice 0,7cm.

Crease brush is a little bit rounded and that's my favorite part. It's intended for work with eyeshadow, but I use it for applying countures on my nose and cheeks. Length of the handle is 15,4 cm, length of the brush is 1,3 cm and width is 0,7 cm.

Precision Smudge je jedna od najboljih četkica iz seta, a koju isto koristim svakodnevno. Takodje je multifunkcionalna. Koristim je za nanošenje senke u uglu oka, donji deo oka i dobra je za tehniku Cut Crease. Dužina drške 15,5cm, dužina četkice 1,1cm i širina četkice 0,5cm


Precision Smudge is one of the best from this set. It's great for many things, such as: making cut crease, applying eyeshadow in the corner of the eye or bottom of the eye and as it names says smudging. 
Length of the handle 15.5 length of the brush 1.1 cm and width 0.5 cmOstala nam je još četkica za korektor. Koja dobro radi svoj posao, ali je ipak ne koristim toliko često, jer sam navikla da blendam sve ili sa beuty blenderom ili sa koso sečenom četkom za tečni puder o kojoj če biti više reči u nastavku teksta. Četkica je pljosnata kao što se vidi sa slike i daje mogućnost vrlo preciznog rada. Dužina drške 15,4cm dužina četkice 1,4cm i širina četkice 0,6cm.

Concealer brush is the last from small brushes. It is flat as you can see from the picture. I don't use it on daily basis because I got used to beauty blender and angled brush from this set. Brush is firm and you can do some pretty precise work with it.


Sada kada smo završili sa malim četkicama prelazimo na veliku ekipu. Ovde se nalaze sledeće četke: za tečni puder, za konture, za rumenilo, za kameni puder i koso sečena četka takodje za tečni puder.

So now is time for the big brushes. Here we have, foundation, powder, blush, counture and angled brush.Prvu vam predstavljam koso sečenu četku, koja mi je ljubimica i od kada je došla nisam prestala da je koristim. Dlačice su gusto smeštene tako da dopušta precizan rad. Nanosi puder mnogo bolje od beauty blendera, koji sam u medjuvremenu i prestala da koristim. Ne jede proizvod što je jedna od jako bitnih stvari.

So this is my baby, and I can't live without her. I use it for foundation and concealer blending. It applies foundation perfectly, and your face looks just flawless. It's firm and soft at the same time. It doesn't scratch your face or anything. It works much better than beauty blender, which I forgot that I have from moment I got this beauty.
Length of handle 16,3 cm length of the brush 2 cm and width of the brush 3,2 cmKontur četka mi je takodje jedna od omiljenih, sasvim opravdano. Osim što koristim jednu od manjih četkica za iscrtavanje kontura, koristim i ovu, jer je daleko preciznija za taj posao. Dlake su kao i kod prethodne gusto zgusnute i ne uzima previše proizvoda, u stvari uzima baš pravu količinu tako da nećete morati da se ponavljate, ili još gora varijanta da nešto popravljate zbog viška.

Dužina drške 16,2cm dužina četke 1,5cm i širina četke 3,2cm

Countour brush, star of the set. It is perfect. It's firm and hairs are densified. It's taking the right amount of product so that's a plus. It saves much time, because you can apply very precisely countour powder. Length of the handle 16,2 cm, length of the brush 1,5 cm and width of the brush 3,2 cm.


Četku za rumenilo ne koristim u tu svrhu, jer mi je previše flafasta pa je to kod ove četke mana. Koristim je za kameni puder i u tu svrhu je savšena.

Blusher well you got it right it's for blush. For me it's too fluffy for that purpose, so I use it for compact powder. It's the perfect size for that.Bližimo se polako kraju i ovog posta, no pre samog kraja ostaju nam još dve četke. Kao i prošlu i ovu koristim kao za kameni puder i podjednako su dobre. Nanose odgovarajuću količinu proizvoda.

So we're coming to the end of this post, but this is not the last. This here is powder brush, that I use for compact powder as well. Like the brush before this one is perfect for that job. It applies the product nicely and it gives a beautiful porcelain look.

Ovde vidimo četku za tečni puder, i za mene to nije to. Jednostavno mi je previše čudno i nepreirodno da sa ovim nanosim tečni puder. Imam osećaj kao da krečim lice a ne da se šminkam, tako da je ova četka vrlo brzo izašla iz upotrebe, možda uspem da joj nadjem neki zamenski posao.

So here we see foundation brush, that is my least favorite. For me it is very unnatural to apply foundation with this brush. I tried, I really did, but that's just not it. It's good for concealer as it is a small concealer brush.
Buffing četka mi je jedna od omiljenih zbog njenog interesantnog izgleda. Zaokrugljena je i ima čvrsto stisnute dlačice, koliko sam (ne)upućena koristi se takodje za tečni puder. Dala sam je u pogon ali ipak rezultatima nisam bila zadovoljna. No sigurna sam da ćemo joj već naći neki posao u kome će biti odlična.

Buffing brush, is the most interesting that I've ever seen. It's round and firm and I love it. I use it for foundation as well, but sadly results are not that great as with angled brush. 

Pre nego što završimo ovo druženje ostala sam vam dužna još par stvari.
Pranje četkica:

Uglavnom se sve lako peru osim koso sečene četke, u nju se uvuče tečni puder pa ćete morati da uložite dodatni trud kako biste je detaljno oprale. Prema mom ukusu se sporo suše, ali praštam sve, jer je ipak u pitanju dobar kvalitet četkica koje dobro obavljaju svoj posao. I da dlačice ne opadaju ni posle 10 pranja tako da je to uvek plus, jer nećete imati ćelave četkice.

So this is the end of this far too long post. Buuuut, I didn't tell you how they behave while washing.
So, they're great really, except the angled brush, with which you'll have to work harder, because the foundation sticks inside - between hairs.

Sum:

With these brushes you get great quality at a low price for 15 pieces. Most of the brushes are precise and work well, and they're multifuncional. Washing is easy, except with the angled brush, and hairs don't fall out.


Dodjosmo napokon i do kraja posta. Nadam se da sam vam pomogla da shvatite kakav je kvalitet u pitanju i šta možete očekivati od njih.

So my dears this is the end, at last. I hope I helped you understand how great this brushes are.
And I hope you liked the post.


Ta ta!


Jessup beauty:

Website
Instagram
Facebook


You Might Also Like

3 komentara

  1. Čitala sam dosta recenzija kada su u pitanju četkice, ali iskreno, ni jednu do sada ovako dobru, gde je bloger opisao svaku detaljno,Svaka čast na tome. Do sada se nisam susrela sa četkica u ovakvom koloru, i to je ono što me dosta privlači kod njih Zaista mi izgledaju jako dobro, vrlo kvalitetno i zaista korisno. Sve u svemu, odlicna post, slike su vrh, uzivala sam citajuci.

    http://thestoryofagothic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши