Radionica Prirode - prirodna kozmetika

14:15

Drage moje,

Polako se vraćam pisanju i novi krug otvaram sa jednom lepom saradnjom sa Radionicom Prirode.

Radionica Prirode je osnovana 2012. god sa ciljem: proizvodnje kvalitetnih prirodnih preparata. Osnivač Radionice Prirode je Dr Boris Mandić. U proizvodima Radionice Prirode su četri osnovna elementa: TRADICIJA, PRIRODA, ZNANJE I NAUKA.

Od Radionice Prirode sam dobila tri proizvoda na recenziju: Biljni ekstrakt za negu lica, protiv iritacije kože nakon depilacije i brijanja i VI/7 miris čakre.

























Krenućemo od biljnog ekstrakta za negu lica. Dolazi nam u staklenom pakovanju od 30 ml (imate mogućnost i da naručite onaj od 50 ml). Ima malu pimpicu koja olakšava njegovo korišćenje. Prvo što verujem da će vam se dopasti biće miris ovog proizvoda, koji se prelema između vanile i meda. 

Evo šta nam kaže proizvodjač:

Namena: Za negu kože lica
Način upotrebe: Isprskati lice i razmazati po koži
Dejstvo: Regeneriše, neguje i štiti kožu lica
Pakovanje: 30 ml i 50 ml
Sastav (99%) prirodno: Ekstrakti biljnih vrstaVanilla planifoliaAchillea millefoliumGalium aparine,Borago officinalis,  Calendula officinalis; voda, glicerol, natrijum-benzoat.
Napomena: U trudnoći i laktaciji ne koristiti. Tokom nanošenja onemogućiti kontakt sa očima.
Način čuvanja: Na sobnoj temperaturi, suvom i tamnom mestu (zaštićen od direktne sunčeve svetlosti).

Proizvod se veoma lako nanosi i razmazuje. Kožu ostavlja nežnom i baršunastom bez lepljivog traga.






















Drugi proizvod na redu je namenjen protiv iritacije kože nakon depilacije i brijanja. Mislim da svaka devojka koja ima i ole osetljivu kožu je proklinjala svaki put nakon doterivanja nogu/ruku zbog neprijatnog peckanja, crvenih fleka i sl.
Ovaj proizvod me najviše potseća na neku vrstu melema, kao što će te i videti u nastavku teksta. Dolazi nam u pakovanju od  60 ml ( a imate mogućnost naručivanja i većih varijanti od 100 ml i 250 ml). ''Melem'' nam dolazi u plastičnom pakovanju sa poklopcem, koje je vrlo praktično za poneti.

Evo šta nam kaže proizvodjač:

Namena: Za negu kože nakon depilacije i brijanja.
Način upotrebe: Nakon depilacije ili brijanja naneti u tankom sloju i nežno utrljati.
Pakovanje:  60 ml, 100 ml i 250 ml
Sastav (100% prirodno): Ekstrakti biljnih vrsta: Calendula officinalis i Vanilla planifolia. Etarsko ulje biljke:Citrus aurantium. Biljna ulja: Olea europeaHelianthus annuus. Pčelinji vosak.
Napomena:  U trudnoći i laktaciji ne koristiti.
Način čuvanja:  Na sobnoj temperaturi, suvom i tamnom mestu (zaštićen od direktne sunčeve svetlosti).


























''Melem'' je vrlo interesantne strukture. Na oko deluje kao je u veoma čvrstom stanju dok ga ne dodirnete. Onda će te primetiti koliko je u stvari mekan i kremast. I kod ovog proizvoda me je osvojio miris, a kod kog dominira miris meda. Miris je blag, ali će te ga osećati u većem delu dana kada se namažete. Sad deo koji verujem da vas najviše interesuje, a to je da li pomaže i služi svrsi?
Ja imam veoma osetljivu kožu koja za ovih mojih 20 godina nikad nije bila spremna na saradnju, i pomisao na brijanje i depilaciju se uglavnom graničila sa slikom mog ličnog pakla. Ovaj ''melem'' je uspeo da mi ublaži tegobe, i inače stvarno iscrpljujuće iskustvo barem malo olakša. Nakon nanošenja, crvenilo bi krenulo postepeno da se povlači zajedno sa neprijatnim peckanjem i svrabom.
























Za kraj nam je ostao miris čakre pod rednim brojem 6. Mirisa čakre ima ukupno 7, možete ih naručivati posebno ili kao ceo komplet, svaki broj služi za otvaranje posebne čakre.
Iskeno već duže vreme želim da krenem da se bavim jogom, ali su obaveze svaki put uspele da se ispreče. No to nije umanjilo moje verovanje.
Broj 6 konkretno služi za deblokadu zaustavljene energije radi uspostavljanja vitalnog energetskog protoka u šestoj čakri (Ayna- spoznaja).
Način upotrebe: Isprskati prostor oko sebe, jastučnicu ili deo odeće. Prilikom različitih tipova masaža: alikovot ulja potrebnog za masažu naprskati Mirisom za čakru.
Dejstvo: Stimuliše napajanje mentalnog dela našeg bića i otvara put ka intuiciji, mudrosti, neposrednoj spoznaji i mašti.
Pakovanje: 10 ml
Sastav (100% prirodno):  Etarska ulja biljnih vrsta: Lavandula OfficinalisJuniperus virginiana i Aniba roseodora; voda, etanol.
Napomena: Onemogućiti kontakt sa očima.
Način čuvanja:  Na sobnoj temperaturi, suvom i tamnom mestu (zaštićen od direktne sunčeve svetlosti).

Miris je dota jak, kada se naprska, kasnije se postane blaži i prihvatljiviji. Miris čakre sam koristila dok sam spremala ispite i kada sam bila pod velikim stresom. Nisam sigurna da li je u pitanju placebo efekat ili zaista ima tu divnu moć, kada osećate kako stres napušta vaše telo, i osećate se usresredjeno.

Asortiman proizvoda Radionice prirode možete pogledati na njihovom sajtu.
A kako bi ste bili u toku sa najnovijim objavama možete ih pratiti putem njihove facebook stranice i Instagramu.

Da li ste koristile neke od proizvoda i kakva su vaša iskustva?

You Might Also Like

1 komentara