Uporedna recenzija Syoss i Seri crvene farbe za kosu

11:43

Drage moje,


Ukoliko ste prvi put na mom blogu, onda vas moram uputiti u to da sam bila crvena poslednje četri godine, odnosno od nekog septembra 2012. - 27.01.2016. Za te četri godine mislim da sam probala sve moguće crvene farbe koje su dostupne u marketima kozmetike. Danas vam predstavljam onu koju sam koristila najduže i onu koja me je oduševila na prvu loptu.

Syoss

Syoss nam nudi nekoliko različitih vrsta farbi, a to su:

- Vibrant Colors
- Classic
- Gloss Sensation i 
- Oleo Intense

Pored ovih varijanti imate i posvetljivače. Moj izbor je pao na Oleo Intense i to na 4-23 što je vinsko crvena, a nakon toga i na 5-92 koja je intezivno crvena i koju sam nadalje koristila. Na Syoss farbu sam se odlučila zbog reklame u kojoj obećavaju neka čuda i da će te izgledati kao kada izadjete iz salona. To nije bio slučaj sa mnom. No pre nego što se pozabavim kvalitetom ove farbe, krenućemo sa pakovanjem. Koje je crna, sa zlatnim trakama i po sredini se nalazi devojka sa divnom i negovanom kosom. Na pakovanju je naznačeno neguje kosu i do 50% više  i da nema amonijaka. Pored toga još se nalazi:

- Supreme intenzitet boje i trajnosti
- Da će imati i do 90% više sjaja
- Da ima profesionalni učinak prekrivanja sedih


























Kada otvorite farbu dobijate 50ml  farbe za kosu, 50ml hidrogena i 15ml balzama koji bi trebao da se upotrbi pri pranju kose, nakon ispiranja farbe. Cena farbe je obično oko 500 din, ali je često i na sniženju pa je možete naći i po ceni od 400 din.

Sastojci:





























Mere predostrožnosti:






































I kako bi trebala da izgleda na vašoj kosi kada se ofarbate:


























Kod mene definitivno nije izgledala kao što su naveli. Odnosno, lažem izgledala bi tako (prelaz iz smedje u crvenu) posle farbanja, već posle prvog pranja ona izgubi intenzitet. I osim te činjenice koja me je izludjivala, da do petog pranja moja kosa vuče na neku narandzastu, tu je i nenormalno opadanje kose i to u manjim pramenovima. Nisam ekspert ali mislim da to ne bi trebalo da se dešava, ili barem ne u toj količini. Sve devojke koje se farbaju u crveno mislim da znaju koliko je teško održavati crvenu boju jer je nezahvalna. Ja sam se farbala na mesec, eventualno na mesec i po.
Moja prirodna boja kose je tamno smedja, i obično kada bih se ofarbala to bi ispadala neka bordo nijansa što je bilo super, jer ja i nisam mogla da očekujem crvenu koju sam želala jer je moja kosa jednostavno ima toliko jak pigment da je bilo nemoguće izvući nijansu koju sam želela.


(by the way slike nisu slikane u svrhe da idu na blog, jer sam mislila da ću ovu recenziju preskočiti, pa se u to ime izvinjavam na kvalitetu, ali mislim da se vidi moja poenta)

































Ovako je izgledala posle 5-6 pranja:
































Slobodno recite da cepidlačim, ali za mene je ovo blagi užas. Ja znam da farba mora da se ispira, i da mora da izgubi od svoje početne nijanse, ali OVOLIKO?



Što nas dovodi do Seri farbe:


Krećemo isto od pakovanja. Seri farba dolazi u belom kartonskom pakovanju. Koja je uradjena minimalistički, meni lično se to dopada. Nažnačen je proizvodjač pri vrhu kutije, dok se na sredini nalazi ime farbe, i traka sa nijansom. Jedina zamerka kod ove farbe jeste ta traka koja bi trebala da predstavlja boju, po meni ne možete baš odrediti na osnovu te trake kako farba zaisa izgleda, ili kako će izgledati na vašoj kosi.


























Ja sam greškom uzela dve različite nijanse, upravo zbog tih traka koje su meni izgledale isto. Pa sam tako uzela 1006 crvenu i 1066 vatreno crvenu. Kod ove farbe ne dobijate hidrogen pa će te morati da ga uzmete posebno. Cena ove farbe je nešto malo preko 600 din s tim da dobijate 60ml. Moja kosa je trenutno neke srednje dužine, do kratke, i imala sam viška farbe.

Sastojci:






















E sad zašto me je ova farba oduševila? Prvo jer nije bilo ludačkog opadanja kose, i ako mislim da je ova farba definitivno jača od Syoss-ove, otpalo je možda 5 dlaka i kosa nije bilo u toj meri suva.
Najinteresantniji deo je što kada sam se ofarbala, kosa mi je prvi put u životu zaista bila crvena, do duše previše. Znam, ne može mi se udovoljiti. No posle par pranja ta flurescentno crvena se isprala na moju veliku radost i ostala je jedna divna tamnija crvena nijansa, koja nije izgubila na intenzitetu ni posle mesec dana, da nije bilo izrastka delovalo bi kao da sam sveže ofarbana i zato ova farba od mene od mogućih 1/10 ima 100.
S tim da imam jednu napomenu za sve one devojke koje žele da koriste ovu farbu, kada je prošlo tih mesec dana, odlučila sam da hoću da se vratim u smedje, i uzela sam Keune farbe, no Seri je bila toliko jaka, da je nastavila da se ispira i nakon mog prelaska u smedje. Poenta: Sačekajte da se farba ispere potpuno, znači nekih mesec i po, možda malo jače, ako želite da predjete u drugu boju, u suprotnom će te opet završiti sa crvenom kosom, kao ja :D

Evo šta nam kaže proizvodjač:



Opet napominjem, slike su iz moje privatne kolekcije, nisu slikane za blog

Ovako je izgledalo nedelju dana posle farbanja:

- Inače krajevi su mi svetliji zbog blajhanja istih
































A ovako do kraja meseca:
































Nadam se da sam vam barem u nekoj meri pomegla da steknete utisak o ove dve farbe. Ako ne sa slikama, onda barem sa tekstom.

Da li ste koristile neke od ove dve farbe? Kakva su vaša iskustva?



You Might Also Like

19 komentara

  1. Seri 1066 i 9%Hidrogen i boja iz snova! Koliko sam samo izmenjala proizvodjaca crvenih farbi dok nisam nasla Seri! Svako ko se farba u crveno, zna muku sa ispiranjem farbe, ali ovde, imam utisak koliko se ispire toliko i ostaje na kosi. 😃 Odlican tekst!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zahvaljujem :) Meni je najžalije što sam odlučila da je probam poslednju, jer bi me poštedela muka i nerviranja :)

      Избриши
  2. Bas mi je drago sto sam naletela na ovaj post. Razmisljala sam da kupim Syoss farbu, ali sada to ne dolazi u obzir. Spasila si me nerviranja :)

    ОдговориИзбриши
  3. Pozdrav! Razmišljala sam da kupim Syoss oleo,vinsko crvenu (4.23). Imam smeđu kosu, sa pokojim plavim pramenom i nisam se nikada farbala. Da li bih mogla da ti pošaljem svoju sliku kose i da proceniš kako će da ispadne boja? Izvini što te mučim, ali sam u velikoj dilemi i ne znam koliko će biti pametno dase ofarbam.. :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da bi bilo najbolje da uzmes farbu, i izvuces jedan pramen, pa ako ti se ne svidi lako ces sanirati stetu :)
      Nisam u toj meri strucna da ti kazem kako ce tebi ispasti, a ne bih htela da te posavetujem pogresno :)
      Sto se tice crvene boje, moras da znas da ona trazi redovno odrzavanje, ja sam se farbala na svakih mesec dana. Pored toga moraces da izdvajas novac i za neke jace regeneratore, maske i sl. jer koliko god pazila farba ipak ostecuje kosu :)

      Избриши
  4. Syoss farba bukvalno jede kosu.Crvena sam oko 5god.,i to iz prirodne plave.Sa ne puno napora i vremena,izvukla sam crvenu niansu,naravno uz menjanje farbi.Najduze sam se zadrzala sa Palette jer je prosto najizdasnija u nijansama,ali,kako sam je koristila i kao plavusa,znam da susi kosu,a sada znam da to radi u svakoj nijansi.Ipak,ni blizu onako kao Syoss.Skupa sa farbom,uzela sam njihov sampon i sve ostalo za negu kose.Bilo je tragicno.U poredjenju s tim,suva Palette je delovala kao balsam.Dugo sam oporavljala kosu od SYossa i sada sam crvenokosa pixie koja je upravo kupila Seri,intensive red.Nadam se najboljem,gore biti ne moze :)

    ОдговориИзбриши
  5. Da tako je i meni bilo sa svim Sajosevim proizvodima, od sampona mi je kosa opadala u pramenovima. Ukoliko ne budes zadovoljna sa Seri, imas moju toplu preporuku za Alter Ego farbe, koje se koriste u profesionalne svrhe. Mogu se naci u Unitech prodavnicama. Nisam probala konkretno crvenu, ali sam bila vrlo zadovoljno rezultatom, kosa mi je bila negovana i meka! 😀

    ОдговориИзбриши
  6. Veliko hvala na savetu i razumevanju :) Divno je sto se neko setio (ili usudio)da izvrednuje izgled kutije,samo pakovanje,slike nijansi koje su predivne,ali traju samo koliko i dan farbanja.Ipak su iskustva ono sto se broji.God save the female blogs :)

    ОдговориИзбриши
  7. Pre četiri dana sam se ofarbala, koristila sam Seri farbu 1066 vatreno crvena. Mogu da kažem da sam oduševljena.Rani je sam koristila Palette farbu koja bi se isprala za tri nedelje. Najzad sam dobila boju kose koju sam želela. Svima preporučujem Seri farbe. Inače prirodna boja kose mi je tamno smedja koja vuče na crno. Sada je vatreno crvena. Svim ženama toplo preporučujem Seri farbu 😍😍😍

    ОдговориИзбриши
  8. Planiram da kupim Seri 1020 ljubicastu..inace sam ofarbana u tamno violet e sad bi da probam ovu farbu da bi dobila crno ljubicastu boju ako je moguce 😊 da li neko ima iskustva sa ljubicastom bojom?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne znam kakve su ljubicaste i da li po drogerijama ima neki narucit izbor ljubicastih nijansi. Ali ti mogu dati ideju za Alter Ego Techno Fruit farbe, tu sam takodje koristila crvenu, ali imaju lep izbor ljubacstih nijansi, ali mi se cini da se malo brze ispiraju makar kada pricamo o crvenim. Takodje drugarica koja je godinama ljubicasta, tamno violet, kaze da je veoma zadovoljna Kallos farbom i da joj se znacajno manje ispira od Alter Egovih. Srecan lov!

      Избриши
  9. Htela bih da pitam kažes greškom si kupila 1006 crvenu i 1066 vatreno crvenu,pa koju si onda koristila?!

    ОдговориИзбриши
  10. Seri 1066 i 9% hidrogen? Plašim se da ne bude previše drečavo i šareno, pošto sam trenutno ofarbana sa syoss svetlo crvenom. Da li je sigurnije sa 6% za početak? 🙄 Hvala za tekst, super je, od skoro sam crvena 😁

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam za sve farbe uvek koristila 6cu. To mi je nekako najsigurnije.
      Ono sto bih ja uradila u toj situaciji, jeste da ofarbam prvo jedan pramen, da vidim kako ce ispasti, pa tek ostatak kose :) Ja kad sam se ofarbala sa ove dve, u pocetku je bilo drecavo.

      Избриши
  11. Jedno pitanjce... Neko mi je davno rekao da seri farbe "neće da se prime" na farbanu/blajhanu kosu. Ne sećam se ko, ali ih nikada nosam koristila, pa ne znam. Trenutno sam crna, nisam se farbala mesec i po dana, a posednjih meseci farbala sam samo izrastak. Stavila bih blanš kupku, pa seri rubin crvenu, ali baš me je strah zbog onog gore komentara. Dakle, kako deluje na blajhanu kosu, ima li nekih iskustva? Hvala, pozdrav.

    ОдговориИзбриши