NS Priordna kozmetika ručne izrade

11:06

Drage moje,

Danas pričamo o mom prvom susretu sa prirodnom kozmetikom i ujedno o prvoj saradnji. Pre nego što predjem na recenziju samih proizvoda želela bih da vam kažem nešto više o samoj NS Kozmetici.


*Šta vas je pokrenulo da osnujete NS Kozmetiku?


U početku su postojali sporadični zahtevi iz bliskog okruženja, vezani uglavnom za posao i našu farmaceutsku struku. Vremenom, širio se krug ljudi koji su postali svesni toga šta piše na deklaracijama, kao i da kupovina skupe kreme poznatog brenda ne znači uvek podjednak kvalitet preparata i benefit koji očekujemo dok je nanosimo na naš najveći organ - kožu.

- Uporedo sa rastom broja zahteva, javljale su se nove ideje za recepture, potreba za nalaženjem adekvatne ambalaže i kvalitetnih sirovina koje često i sami pravimo - konkretno dobar deo biljnih ulja i ekstrakata, dok ima i onih sastojaka koji nam dolaze sa drugih krajeva sveta, iz Afrike, Indonezije, Čilea, Španije...

-NS kozmetika je mala manufaktura koja je nastala iz potrebe da sebi i drugima napravimo kvalitetne preparate za negu kože, bez gomile konzervansa i veštačkih aditiva - obzirom na sveprisutne hemikalije u industrijski izradjenoj kozmetici. 


*Po čemu se to NS Kozmetika izdvaja od ostale prirodne kozmetike?


- Specifičnost naših prirodnih nekonzerviranih preparata je u tome što se izradjuju na zahtev, 24 sata od prispele porudžbine mejlom, preko sajta, ili FB, po posebno smišljenim originalnim recepturama koje su se dobro pokazale u praksi. Rok trajanja krema je relativno kratak, uglavnom od 3 do 6 meseci - što zavisi od sastava, površine i frekventnosti upotrebe na koži, kao i čuvanja samih preparata (do 25 stepeni, ili moraju u frižider). Pakuju se u predhodno dezinfikovanu ambalažu u adekvatnoj zapremini da mogu da se potroše u naznačenom periodu roka trajanja. 

Ekološki pristup kom težimo smo naglasili i kroz saradnju sa kurirom na biciklu koji raznosi narudžbine na teritoriji grada Novog Sada, za druge delove Srbije tu su kurirske službe koje brzo i kvalitetno dostavljaju preparate na Vašu kućnu adresu. 
- Krajem leta, planovi su da se pokrene i "organic premium verzija" kozmetike - što znači da će sastav nekih krema biti izmenjen tako da one budu spravljane samo od jestivih sastojaka, što je vrhunac u spravljanju prirodne kozmetike. 


A sada vam pričam o samim proizvodima. Na recenziju sam dobila Kremu za telo sa kokosom i Blago kiselu masku za masnu i tanku kosu. Krenućemo od kreme.

Kremica dolazi u plastičnom belom pakovanju na koje je nalepljena deklaracija sa imenom, sastavom, gramažom, rokom trajanja i načinom upotrebe. Takodje ima zažtitu preko same kreme. Pakovanje sadrži 125ml, a možete naručiti i ono od 200ml.

Sastav: kokosovo ulje, bademovo ulje, pantenol, aloe vera, ekstrakt kamilice.
Rok trajanja: 6 meseci

Evo šta nam kaže proizvodjač:


Krema za telo sa kokosom:

Namenjena je svakodnevnoj nezi normalne i suve kože svih delova tela. Prijatne intezivne arome, koža je lako i brzo upija. Osvežava kožu i čini je elastičnom. Naneti u tankom sloju kružnim pokretima posle tuširanja i ostaviti da se upije. Područje oko laktova i kolena, gde je koža obično suvlja namazati u debljem sloju. Kremu čuvati na temperaturi do 25º C i ne držati na direktnom suncu.
Na zahtev dostupna i verzija sa Shea buterom.



Moji utisci: 



Inače za mene je miris kokosa isuviše intezivan i izbegavam proizvode sa njim, no ova kremica ima takvu kombinaciju sastojaka da je taj miris kokosa, koji je dominantan, toliko prijatan i nežan da kremicu mažem nekoliko puta dnevno samo da bih mirisala na nju. Miris se zadržava do nekih 5 sati, ali ne ostaje na garderobi, što je barem kod mene plus.
Kremica je srednje do male gustine. Potrebno je jako malo proizvoda jer se lako razmazuje. Ono što sam primetila kod nje, a što je ogroman plus jeste što hidratacija traje dan i po do dva (ne znam kako za vas, ali ja kad namažem neku drugu kremu njeno dejstvo prodje posle par sati i moram opet da je namažem). Koža ostaje hidrirana, negovana i nežna na dodir. Kremica ne masti dodatno kožu i mislim da će se svideti svim suvokožcima.

























Blago kisela maska za masnu i tanku kosu

Kao i predhodni proizvod i ovaj dolazi u belom plastičnom pakovanju sa deklaracijom na kojima je takodje naznačen sadržaj, nešto više o samoj maski, količina, koja je u ovom slučaju 200ml i rok trajanja.



Sadržaj: etanolni ekstrakt breze, kamilica i neven, vitamin C, pantenol, jabukovo sirće, voćne kiseline, zeolit i ekstrakt mente. 
Rok trajanja: 3 meseca

Evo šta nam kaže proizvodjač:

Zeolit sa odmašćujućim efektom i blagom formulacijom smiruje prekomerno lučenje žlezda u korenu dlake. pH preparata je niža 3,5-4. Može se naneti i na teme glave, jer ne sadrži silikone i aditive. Sadrži etanolni ekstrakt breze, kamilicu i neven, vitamin C, pantenol, jabukovo sirće, zeolit, voćne kiseline i ekstrakt mente koji daje miris, hladi i dodatno smiruje kožu. Preparat nanositi na sveže opranu kosu i kožu glave, ostaviti do 15 minuta i isprati blagim sredstvom. Može se osetiti blago peckanje kod nanošenja na teme glave pre svega zbog prisustva voćnih kiselina i jabukovog sirćeta. Bitno je napomenuti da i balansirana ishrana, uzdržavanje od čestog pranja, češljanja i trljanja mokre kose peškirom, kao i korišćenje drvenog retkog češlja može popraviti stanje na bolje. Ovi saveti važe za sve tipove kose. 
























Moji utisci:

Da krenem od toga da kada dobijete ovu masku, puna je do vrha kao i krema. Ovo je slikano nakon petog korišćenja. Kao što se može videti sa slike maska je neke svetlo zelenkaste boje. Ono što je zanimljivo kod ove maske jeste miris, jer je jako specifičan. Definitivno ovladava menta, no meša se sa ostalim sastojcima i daje jedan nesvakidašnji miris. Maska je retka, što ne predstavlja problem jer se samim tim lakše razmazuje.  Pri prvom korišćenju sam je nanela preko cele dužine kose, kada sam potrošila pola, jer imam jako gustu kosu, no rezultati su bili vidni već posle prvog korišćenja, kosa je bila nežnija pod prstima i nisu se osećali ispucali krajevi. Nadalje sam je samo stavljala na teme glave, jer imam problem sa brzinom kojom mi se kosa masti. Inače perem kosu svaki drugi dan eventualno treći. Posle 15 dana korišćenja ove maske, već se vidi blagi boljitak. Kosa mi izgleda ''normalno'' čak i trećeg dana. Dodatni plusevi idu za prirodan volumen kose, koji nisam videla godinama unazad zbog konstantmog farbanja i sjaja koji više ne izostaje.



Moja ocena: 10/10


Da li ste imale iskustva sa NS Kozmetikom? Kakvi su vaši utisci?

You Might Also Like

4 komentara

  1. Probala sam dosta proizvoda mojih divnih sugradjana i oduševljena sam asortimanom, kvalitetom, mirisima i učinkom preparata na kožu i kosu, svima preporuke za ovaj brend :)

    ОдговориИзбриши
  2. Dopada mi se krema sa kokosom, ja licno obozavam miris kokosa tako da bi mi super odgovarala. :D

    ОдговориИзбриши